MACO - SA FII SIGUR

Informații montaj ușă metalică

Primul producător român de uși de înaltă securitate!

MACO - SA FII SIGUR

OPERAȚII DE MONTAJ UȘI METALICE

  1. Verificarea dimensiunilor și unghiurilor golului. Dacă se înlocuiește o ușa veche, se îndepărtează tocul și mai apoi se verifică dimensiunile.
  2. Fixarea bolturilor de oțel în zid, în punctele de prindere; punctele de prindere corespund cu poziția treselor de pe toc.
  3. Poziționarea ușii în nișa astfel pregătită, asigurându-se verticalitatea prin folosirea unei nivele cu bula de aer. Ușa va fi incuiată și va avea lufturile necesare (între toc și blat) asigurate prin folosirea de cale.
  4. Sudura bolțurilor de tresele tocului
  5. Efectuare de probe funcționale – pas esențial în procesul de montaj ușă metalică -, după care urmează fixarea definitivă prin sudură de rezistență
  6. Foarte important! – Umplerea integrală a tocului și a luftului dintre acesta și zid cu spuma poliuretanică. Nerespectarea acestei etape duce la diminuarea izolației acustice și transmitanței termice a ușii.

Execuția corectă a montajului ușii metalice influențează direct bună funcționare a produsului pe toată perioada de utilizare a acestuia.

Recomandăm beneficiarilor ca să recepționeze produsul și să verifice respectarea cu strictețe a operațiunilor de montare uși metalice de mai sus.

Operațiile de montaj al ușii metalice (găurire, sudură, polizare, izolație termică) se vor realiza numai de către lucrători calificați, cu experiența în acest domeniu. 

MACO - SA FII SIGUR

TRANSPORT, MANIPULARE, DEPOZITARE

În scopul asigurării condițiilor optime de funcționalitate și montare a ușii metalice se recomandă respectarea următoarelor instrucțiuni de manipulare, transport și depozitare:

– în timpul manipulării ușa se va menține încuiată cu cheia, în poziția normală de utilizare, evitându-se răsturnarea ei sau torsionarea tocului. În timpul manipulării se va evita folosirea unor obiecte dure sau murdare în contactul cu ușa.

– pentru transport se recomandă utilizarea unor dispozitive speciale (rastele, suporți) care să asigure fixarea corespunzătoare a produsului în scopul prevenirii deteriorării invelișurilor de protecție ornamentală (MDF înfoliat sau vopsea) și a elementelor de feronerie (șilduri, mânere și balamale).

– depozitarea ușilor se va face în spații închise, ferite de intemperii, până la începerea procesului de montare a ușii metalice.

– depozitarea ușii, în afara situației când nu este în paleți, se va face în poziție verticală, în rastele speciale.

– în cazul în care este depozitată pe paleți, în vederea prevenirii deteriorării suprafețelor (vopsea, MDF) a echipamentelor din dotarea produsului, se impune utilizarea unor distanțiere din materiale moi (hârtie, cauciuc, pâsla, lemn, etc.) 

MACO - SA FII SIGUR

EXPLOATARE

Pentru funcționarea ușoară a ușii, balamalele se vor unge periodic după finalizarea procesului de montaj ușă metalică. În situația de blocare a broaștei se va apela la firma de service sau la o persoană calificată pentru deblocare și înlocuirea cilindrului de siguranță sau a broaștei defecte. Curățirea ușii și a tocului se va face prin ștergerea cu o cârpa moale îmbibată în soluție cu detergent neutru tip săpun 10%.
MACO - SA FII SIGUR

Nimeni nu spune mai frumos "Bine ai venit acasa!"

Descopera usile noastre de inalta securitate.

SAU

Producător uși metalice. Brand 100% românesc.

© 2023 MACO. Toate drepturile rezervate.
Lista cerere oferta
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate